Maanstaf Maken


Elke volle maan heeft een eigen naam en thema dat gerelateerd is aan de cyclische processen van de natuur. Ook de mens kent zijn cycli en met de maan als onze gids is het maken van zo’n staf dan ook niet alleen creatief proces, het roept vragen op over waar je je op dat moment begeeft: is het tijd om iets nieuws te starten, iets te bestendigen, te vervolmaken of is het tijd om (eerst) iets los te laten? Het natuurlijke materiaal waarmee je je staf vorm geeft kan daarbij een vertaalslag maken. Zo kan het maken van de staf ook een bewustwordingsproces zijn. En ontstaat er een zeer persoonlijk stuk ‘gereedschap’ wat je letterlijk ter hand kunt nemen om bewust meer richting aan je leven te geven; het helpt je te focussen op je haalbare doelen.


In deze workshop van twee lessen van elk zo'n 5,5 á 6 uur, belichten we het collectieve proces van deze Vollemaan-energie en ontdekken hoe jouw persoonlijke (onderbewuste) proces daarmee resoneert. Vervolgens zoek je je materiaal uit en we starten met het bouwen van de staf. Hier gaan we in les 2 mee verder en aan het eind van die middag ontvang je documentatie en tips over hoe je (ritueel) met je staf kunt werken en manifesteren en als er genoeg tijd rest ontvang je de duiding van je staf!


Deze workshop van 2 lessen à €85,- is inclusief basismateriaal, hand-outs, thee en lekkers. Het basismateriaal houdt in: een stok van de op dat moment door de natuur aangereikte houtsoort, drie edelstenen die staan voor de hoofdthema’s van jouw intenties. Veren, schelpen, olie en verf zijn eveneens beschikbaar.


Tegen bijbetaling zijn er ook metalen symbolen en andere losse stenen om in de staf te verwerken verkrijgbaar.


Datum: Zondag 3 en 10 Juli

Aanvang: 12:00 uur


Inschrijven