Cursus Werken met Klankschalen


Wat leer je

In de minicursus 'Werken met klankschalen' leer je in 5 lessen wat je in de basis moet weten over de traditie, het gebruik, het vasthouden, het bespelen, het behandelen (klankschaalmassage) en het ontspannen met de schalen. We belichten daarbij de Boeddhistische traditie en ontvangen de nodige basiskennis van de zeven hoofdchakra's. Ook gaan we onderzoeken hoe je intuïtief met de schalen werkt en je krijgt daarbij de tips en trucs om te ‘freewheelen’. We werken met Mantra’s, invocaties en intenties en je ontdekt hoe je je schaal en je werkruimte kunt 'inwijden'.


Na deze 5 lessen bestaat er bij deelnemers vaak de behoefte om meer te willen weten over wat er allemaal komt kijken bij het geven van een klankbad voor groepen. Hierbij gebruiken we niet alleen de metalen klankschalen maar ook de Gong, kristallen klankschalen, klankstaven, rainstick, ratels e.d. Je kunt je aanmelden voor de Masterclass die op de cursus volgt. Deze Masterclass kost € 75,00 en wordt apart gefactureerd.


De lessen zijn inclusief thee, lekkers en een goed gevulde syllabus.Let op: Aangezien voor het hele intrumentarium en de behandeltafels behoorlijk wat ruimte nodig is en mijn praktijkruimte niet zo groot, werk in in kleine groepjes van maximaal 4 cursisten tegelijk. We oefenen in deze cursus op elkaar en daarom zijn er tweetallen nodig eer een cursus van start gaat.


Mocht er voor aanvang van de startdatum zich nog geen even aantal deelnemers hebben aangemeld, dan verschuift de startdatum naar de eerstvolgende gepubliceerde datum om nieuwe deelnemers de gelegenheid te geven het groepje compleet te maken. Ik neem daarover dan met de reeds aangemelde cursist(en) persoonlijk contact op.Data, tijden en locatie

5 lessen die op de volgende zondagen worden gegeven:

Januari: 21

Februari: 4, 18

Maart: 3, 17

Masterclass: 31 Maart


Aanvang: 13:30 uur

Duur: ca. 4 uur

Locatie: Bij Pluter-JupitoBij het inschrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Pluter-Jupito. De gegevens van jouw aanmelding worden vertrouwelijk behandeld en niet verstrekt aan derden. Door het achterlaten van je gegevens stem je in met de Privacyverklaring.


Inschrijven: